Recepten
Kies je menugang
Ontbijt
Lunch & brunch
Tussendoortjes
Voor- & tussengerechten
Recepten avondeten
Bijgerechten
Sauzen & dressings
Desserts & gebak
Borrelhapjes & snacks
Dranken & cocktails
Cuisine
Aziatisch
Italiaans
Mexicaans
Grieks
Mediterraans
Spaans
Hollands
Frans
Amerikaans
Midden-Oosters
Uitgelicht
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Wat eten we vandaag?
Kerst recepten
Recepten avondeten
Makkelijke recepten
Vegetarische recepten
Inspiratie
Inspiratie
Kerst recepten
Handige weekmenu's
Proeverijen & events
Kookvideo's
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Kooktips & blogs
Experiences
Over ons
Over ons
Wie zijn wij?
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Eatertainers
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Samenwerken
Home
Alle recepten
Kies je menugang
Ontbijt
Lunch & brunch
Tussendoortjes
Voor- & tussengerechten
Recepten avondeten
Bijgerechten
Sauzen & dressings
Desserts & gebak
Borrelhapjes & snacks
Dranken & cocktails
Cuisine
Aziatisch
Italiaans
Mexicaans
Grieks
Mediterraans
Spaans
Hollands
Frans
Amerikaans
Midden-Oosters
Uitgelicht
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Wat eten we vandaag?
Kerst recepten
Recepten avondeten
Makkelijke recepten
Vegetarische recepten
Inspiratie
Kerst recepten
Handige weekmenu's
Proeverijen & events
Kookvideo's
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Kooktips & blogs
Experiences
Over ons
Wie zijn wij?
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Eatertainers
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Samenwerken
Aanmelden
Print opties
Titel
Afbeelding
QRCode
Ingrediënten
Informatie
Instructies
Printen
Sluiten
Fattoush salade met gegrilde halloumi
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten Fattoush salade met gegrilde halloumi
4 witte pitabroodjes
150 gr cherrytomaten, gehalveerd
150 gr snackkomkommers, in kwarten gesneden
150 gr frambozen
½ rode ui, in dunne ringen
6 takjes takjes munt, blaadjes losgehaald
½ ijsbergsla, fijngesneden
450 gr halloumi, in plakjes
Ingrediënten voor de dressing
2 el Hero frambozenjam
1 citroen (sap en rasp)
2 el olijfolie
Peper en zout
Ingrediënten voor de marinade
2 takjes tijm
1 tl gedroogd komijnzaad
4 el olijfolie
Peper en zout
1
Meng voor de dressing de citroenrasp en -sap met 2/6 el olijfolie, de frambozenjam en breng op smaak met peper en zout.
2
Meng voor de marinade de rest van de olijfolie met de tijm, komijn, peper en zout.
3
Besmeer de pitabroodjes met de marinade en gril 2 minuten aan iedere kant in een grillpan en snijd in puntjes.
4
Besmeer de plakken halloumi ook met de marinade en gril in een grillpan 1-2 minuten aan iedere kant tot de kaas mooie grillstrepen heeft.
5
Meng de ijsbergsla met de tomaten, komkommer en rode ui, muntblaadjes en frambozen en meng de dressing er doorheen.
6
Serveer de salade met het pitabrood en de lauwwarme halloumi.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.