Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Rasp de schil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit.
2
Verhit ½ van de roomboter in een pan, voeg de fazantenbouten toe en bak rondom 20 min. Breng op smaak met peper en zout.
3
Snijd ondertussen het loof van de bospeen tot 2 cm boven het begin van de wortel. Schil met een dunschiller en halveer. Meng in een ovenschaal met de sinaasappelrasp en -sap en de takjes tijm. Rooster 25 min. in de oven.
4
Verhit ondertussen een pan met de slagroom en het water en breng aan de kook. Voeg al kloppend het maïsmeel toe, klop tot een glad mengsel en laat 30 min. zachtjes gaarkoken. Roer regelmatig door. Breng op smaak met peper en zout. Dit is de polenta.
5
Haal de fazantenbouten uit de pan en pak in met aluminiumfolie, laat 10 min. rusten.
6
Zet de pan met bakvet terug op het vuur, voeg de rest van de roomboter toe en bak de ui 5 min. Voeg de suiker en balsamicoazijn toe en bak nog 5 min.
7
Verdeel de polenta, geroosterde wortelen en fazantenbouten over de borden. Serveer met de uienjus.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.