In samenwerking met:
Fazantenbout Met Geroosterde Zoete Wortelen 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Fazantenbout met geroosterde zoete wortelen

Een heerlijke combinatie van polenta, geroosterde zoete wortelen en malse fazantenbout in een lekkere jus van ui, dat klinkt toch om je vingers bij af te likken? Maak tijdens het kerstdiner indruk op je familie of vrienden met dit smaakvolle gerecht.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept fazantenbout met geroosterde zoete wortelen

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
1u 5min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Rasp de schil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit.
2
Verhit ½ van de roomboter in een pan, voeg de fazantenbouten toe en bak rondom 20 min. Breng op smaak met peper en zout.
3
Snijd ondertussen het loof van de bospeen tot 2 cm boven het begin van de wortel. Schil met een dunschiller en halveer. Meng in een ovenschaal met de sinaasappelrasp en -sap en de takjes tijm. Rooster 25 min. in de oven.
4
Verhit ondertussen een pan met de slagroom en het water en breng aan de kook. Voeg al kloppend het maïsmeel toe, klop tot een glad mengsel en laat 30 min. zachtjes gaarkoken. Roer regelmatig door. Breng op smaak met peper en zout. Dit is de polenta.
5
Haal de fazantenbouten uit de pan en pak in met aluminiumfolie, laat 10 min. rusten.
6
Zet de pan met bakvet terug op het vuur, voeg de rest van de roomboter toe en bak de ui 5 min. Voeg de suiker en balsamicoazijn toe en bak nog 5 min.
7
Verdeel de polenta, geroosterde wortelen en fazantenbouten over de borden. Serveer met de uienjus.

Kies voor het roosteren van je groenten

Geroosterde groenten zijn een heerlijke en voedzame manier om van de natuurlijke smaak en textuur van groenten te genieten. Dit eenvoudige kookproces verandert alledaagse groenten in een ware smaakexplosie, waardoor ze zowel knapperig als zacht worden, terwijl de natuurlijke suikers karamelliseren en een diepe, rijke smaak ontwikkelen. Of je nu een doorgewinterde chef-kok bent of een beginner in de keuken, geroosterde groenten zijn een eenvoudig gerecht om te bereiden en zullen zeker indruk maken op je smaakpapillen.

Een van de grootste voordelen van geroosterde groenten is hun veelzijdigheid. Bijna elke groente kan worden geroosterd, van wortels en paprika’s tot broccoli, courgette en aubergines. Dit geeft je de vrijheid om te spelen met verschillende kleuren, texturen en smaken, waardoor je een kleurrijk en voedzaam gerecht op tafel zet.

De groenten behouden hun voedingsstoffen en hebben een diepe, rijke smaak dankzij het roosterproces. Je kunt geroosterde groenten serveren als bijgerecht, over pasta, op een pizza, in een salade of gewoon als een gezonde snack. Maak van geroosterde tomaten en paprika een heerlijke saus voor over de pasta, serveer bij varkensrib geroosterde bospenen, little gem en groene asperges of ga voor notenrijst met borlottibonen en geroosterde bospeen en knolselderij.

Geroosterde groenten zijn niet alleen lekker, maar ze dragen ook bij aan een gezond dieet. Ze zijn een uitstekende bron van vitamines, mineralen en antioxidanten. Daarnaast bevatten ze weinig calorieën en veel voedingsvezels, wat bijdraagt aan een verzadigd gevoel en een gezonde spijsvertering. Voedzaam, smaakvol én lekker makkelijk. Genoeg redenen om eens vaker voor geroosterde groenten te kiezen.

Slowcooker recepten

Voor het bereiden van vlees is het gebruik van een slowcooker erg gemakkelijk. Door het langzaam garen in de slowcooker wordt het vlees heerlijk mals. Ontdek de lekkerste slowcooker recepten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via