Print opties

Sluiten

Fazantfilet met knoflookshiitake

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min

Ingrediƫnten

4 personen
Ingrediƫnten
Extra benodigdheden
1
Verhit de roomboter in een grote koekenpan. Leg de fazantfilets met de huidkant naar beneden in de pan en bak ze in 15 min. gaar. Verpak de fazantfilet in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
2
Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in gelijke stukken van 3 cm. Pel en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
3
Zet de zoete aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de zoete aardappelen in 10 min. gaar. Giet af en stamp ze met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verhit een pan met de olijfolie op hoog vuur. Bak de shiitake met de knoflook en de tijmblaadjes 8 min.
5
Verdeel de zoete aardappelpuree, knoflookshiitake en fazantfilets op de borden. Garneer met de granaatappelpitjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.