Print opties

Sluiten

Flammkuchen met schelvis

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Zorg ervoor dat het water lauwwarm is. Meng het water met de bloem, 2/3 van de olijfolie en zout. Kneed ongeveer 10 min. tot het deeg elastisch is.
2
Verwarm de oven voor op 250°C. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen en rol beide uit op een apart stuk bakpapier, tot niet meer dan 3 mm dik. Verdeel de crème fraîche over het deeg.
3
Snijd de schelvis in grove stukken en verdeel over het deeg. Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd ¼ van de venkel in grove stukken van 1 cm breed en verdeel over het deeg.
4
Verdeel de halfgedroogde tomaten, olijven en kappertjes over de flammkuchen. Bak de flammkuchen stuk voor stuk 10 tot 12 min. in de oven.
5
Snijd ondertussen de rest van de venkel flinterdun. Pluk de peterselie en hak grof. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap uit. Meng de venkel met de helft van de peterselie, citroenrasp en sap, en de rest van de olijfolie.
6
Verdeel na het bakken de rest van de peterselie over de flammkuchen en serveer met de venkelsalade.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.