Verwarm de oven voor op 200°C. Schaaf de courgette over de lengte in plakken op een mandoline of met een kaasschaaf. Snijd 3 cm van de onderkant van de groene asperges en snijd deze door de helft.
2
Rol het flammkuchendeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hier de crème fraîche overheen tot 1 cm van de rand. Verdeel hier de courgette linten en groene asperges over. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) over de flammkuchen, breng op smaak met peper en zout. Plaats 25 min. in de oven tot goudbruin.
3
Snijd ondertussen de warm gerookte zalm ondertussen in stukken van 2 cm. Verdeel de laatste 5 min. de warm gerookte zalm en kappertjes over de flammkuchen heen. Haal de flammkuchen uit de oven.
4
Knip de tuinkers los en garneer de flammkuchen met de tuinkers.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.