Print opties

Sluiten

Flügel roze koeken

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
50 min
Totale tijd
1u 5min

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C en zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Vet een bakvorm in.
2
Meng de boter en basterdsuiker en mix dit tot een zacht en romig geheel. Voeg één voor één de eieren toe en mix door. Voeg vervolgens het bakmeel en 40 ml Flügel toe, mix door en giet in de bakvorm.
3
Bak de cake in 20 min. gaar in het midden van de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.
4
Laat de cake minimaal 30 min. afkoelen. Leg, wanneer de cake bol is aan de bovenkant, een bakpapier op de cake met daarbovenop een langwerpig bakje met wat rijst. Door de lichte druk zal de cake weer mooi plat worden.
5
Meng ondertussen de poedersuiker met de rest van de Flügel en het water. Voeg eventueel extra water toe wanneer het glazuur te dik en niet vloeibaar is.
6
Bestrijk de cake met glazuur, laat uitharden en snijd in koeken.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.