Print opties

Sluiten

Focaccia met bieslook, uienringen en asperges

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 25min

Ingrediënten

20 personen
Ingrediënten
1
Meng het lauwe water met de gist en suiker en laat 10 min. staan. Meng in een aparte kom bloem en zout door elkaar en voeg hier het lauwe water en 3 el olijfolie aan toe. Kneed alles 15 min. lang goed door tot er een stevig deeg ontstaat.
2
Leg het deeg in een grote met olie ingevette schaal. Dek de schaal af met huishoudfolie. Zet de schaal voor 1 uur op een warme plek waar het deeg kan rijzen. Het deeg moet verdubbelen in grootte.
3
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met olie. Kneed het deeg even door en plaats in de springvorm. Verdeel gelijkmatig over de bodem en verdeel vervolgens 5 el olijfolie, 3 takjes fijngesneden rozemarijn en grof zeezout naar smaak over het deeg. Dek de springvorm af met huishoudfolie en laat op een warme plek 30 min. rijzen.
4
Verwarm ondertussen de oven voor op 200ºC. Snijd de rode ui in ringen.
5
Duw met je vingers kuiltjes in het deegoppervlak en besprenkel met olijfolie en grof zeezout naar wens. Versier het deeg met de rode ui, aspergetips en bieslook als een soort boeket. Hierbij zijn de aspergetips de blaadjes, de bieslook de steeltjes en de uienringen de bloemen. Gebruik de overgebleven rozemarijn als extra takjes voor het boeket.
6
Bak de focaccia in 20 min. goudbruin in het midden van de oven.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.