Print opties

Sluiten

Friese breekboontjes met spekjes en azijn

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediƫnten

2 personen
Ingrediƫnten
1
Breng een pan met ruim water aan de kook. Snijd de uiteindes van de sperziebonen. Halveer eventueel grote sperziebonen. Kook de sperziebonen in ongeveer 5 min. beetgaar en spoel af met koud water.
2
Was de krieltjes, halveer de kleine en snijd de grote in vieren. Zet de krieltjes net onder water, voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Kook de krieltjes in ongeveer 15 min. gaar.
3
Pel en snipper de ui. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekjes in het eigen vet in ongeveer 5 min. uit. Voeg de gesnipperde ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de azijn en appelstroop toe en roer goed door.
4
Voeg de sperziebonen toe en stoof het geheel nog 5 min. tot de sperziebonen warm zijn.
5
Giet ondertussen de krieltjes af en meng door de sperziebonen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.