Gek op tropische temperaturen én smaken? Ga voor deze Hawaï frikandel en beleg ‘m met onder andere ananas! Daarnaast beleg je de frikandel met Hela Kruiden Ketchup Curry Original, geraspte Old Amsterdam en tuinkers. Klinkt misschien wat gek, maar een aanrader is het zeker!
Een grote groep mensen is er misschien op tegen, maar wij houden ervan om ananas te verwerken in bepaalde gerechten. Door de zoete smaak brengt het veel gerechten meteen naar een hoger niveau én het gaat goed samen met veel verschillende smaken. Daarom zetten wij een aantal van onze favoriete recepten met zoete ananas op een rijtje!
Voor deze gestoofde varkenshaas met pineapple fried rice serveren we de fried rice zelfs ín de ananas. Ziet er meteen tropisch uit én het voegt een heerlijke smaak toe! Wist je dat sappige ananas daarnaast heel goed gaat in verschillende soorten stamppotten? Probeer bijvoorbeeld eens deze spitskoolstamp met gekarameliseerde ananas. Aan de spitskoolstamp voegen we ook nog een vleugje kerrie toe, wat het gerecht als smaakmaker helemaal omhooghaalt. Een vegetarische stamppot die bij iedereen in de smaak valt en heerlijk is voor op een druilerige dag!
Een andere lekkere stamppot met zoete ananas is de gegratineerde zuurkoolstamppot met ananas. Zuurkoolstamppot is natuurlijk een typische Hollandse maaltijd voor een winterse dag, maar door de toevoeging van ananas voeg je er toch een stukje zomer aan toe. De ananas maakt het geheel net wat zoeter.
Dat kerrie goed werkt in combinatie met ananas bewijzen we ook in dit recept voor kip kerrie met rijst, ananas en crème fraîche. Een simpel én snel te maken gerecht dat lekker romig is door de crème fraîche, kruidig door de kerrie en een licht zoetje heeft door de toegevoegde ananas. Een gerecht waarin alle smaken mooi samenkomen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment