Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Gestoofde varkenshaas met pineapple fried rice

Het ziet er niet alleen mooi uit, het is ook nog eens verrukkelijk: pineapple fried rice. Dit Thaise gerecht bestaat uit gebakken rijst, diverse groenten en natuurlijk ananas. Hoewel het vaak wordt geserveerd als bijgerecht, kan het ook goed gevuld zijn met diverse groenten, kip, garnalen of varkenshaas. In dit recept kiezen we voor gestoofde varkenshaas, die wordt gesmoord in een groene curry. Het recept krijgt hierdoor een lekker pitje, maar dit wordt verzacht door de toevoeging van kokosmelk en de zoete ananas.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gestoofde varkenshaas met pineapple fried rice

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika door de helft, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Snijd de bosui in schuine ringen. Halveer de ananas. Snijd dicht langs de schil af en snijd een ruitpatroon in het vruchtvlees. Schep het vruchtvlees eruit met een lepel. Verwijder de harde kern van het vruchtvlees, snijd de rest in blokjes.
2
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de varkenshaas rondom in 4 min. aan. Haal de varkenshaas uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
3
Zet het vuur laag, voeg de groene currypasta toe aan de pan en bak 1 tot 2 min. Voeg de kokosmelk en de helft van de sojasaus toe en breng rustig aan de kook.
4
Verhit ondertussen de rest van de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Zet het vuur naar middelhoog, voeg de rijst toe en bak 3 tot 4 min. aan. Voeg het witte deel van de bosui, paprika en ananas toe en bak 4 min. mee.
5
Snijd de varkenshaas in plakjes en leg in de groene curry-kokossaus. Warm nog 3 tot 4 min. door, tot de varkenshaas net gaar is.
6
Voeg de rest van de sojasaus toe aan de rijst en schep de rijst in de uitgeholde ananas. Pluk de takjes koriander. Maak de fried rice af met blaadjes koriander, groene bosui en cashewnoten, serveer samen met de varkenshaas.

Verwerk fruit in je gerechten!

Koken met fruit biedt een creatieve en smaakvolle twist aan gerechten. Een opvallend en heerlijk gerecht is bijvoorbeeld pineapple fried rice, waarbij de ananas niet alleen wordt gebruikt als ingrediënt, maar ook als decoratief bord. Deze unieke presentatie voegt een speelse en tropische touch toe aan het gerecht.

Pineapple fried rice is een aromatisch gerecht waarbij de zoete en sappige smaak van ananas perfect samengaat met hartige ingrediënten zoals rijst, groenten en vlees of garnalen. Het gerecht wordt bereid door de rijst te wokken met knapperige groenten, stukjes ananas en een keuze aan eiwitten. De ananasschil wordt uitgehold en fungeert als een kleurrijk en opvallend bord, waardoor het serveren van dit gerecht een feestelijk gevoel geeft!

Naast pineapple fried rice zijn er talloze andere gerechten waarin fruit de hoofdrol speelt. Granaatappel, watermeloen en peer kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden in salades, gebakken gerechten of zelfs gegrild. Denk aan deze lekkere rode bietensalade met peer, een zomerse orzosalade met granaatappel of een heerlijke poké bowl met watermeloen.

Koken met fruit biedt eindeloze mogelijkheden om smaak en textuur toe te voegen aan gerechten. Het brengt een frisse en levendige dimensie naar het bord en laat de creativiteit van de chefkok zien. Dus waarom niet experimenteren met fruit in de keuken en genieten van de heerlijke en verrassende combinaties die het biedt?

Meer inspiratie voor je weekmenu

Houd jij ervan om je weekmenu direct voor de rest van de week samenstellen? Wij helpen je graag met het beantwoorden van de vraag: wat eten we vandaag?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via