Heb jij de discodel trend een tijd geleden voorbij zien komen op TikTok of Instagram? Nu is het tijd voor the peanut frikandel! Een frikandel gevuld met Hela ketchup pindasaus, fijngehakte pinda’s, bosui, cassave kroepoek en rode peper. Een frikandel speciaal voor de waaghalzen onder ons!
Een bakje pinda’s of gemengde noten komt vaak terug op de borrelplank, maar hoe leuk is het om pinda’s te verwerken ín je tussendoortje of snack? The peanut frikandel is hier natuurlijk een next level voorbeeld van. Dat is meteen zo’n snack waarvan je denkt: dit móet ik proeven!
Naast the peanut frikandel kan je pinda’s verwerken in ontzettend veel andere snackrecepten. Wat dacht je van dit butter board met pindakaas, chocoladepasta en speculoos? De snijplank ‘besmeer’ je om en om met pindakaas, chocoladepasta én speculoospasta. Daaroverheen verdeel je karamelsaus, pinda’s, pure chocolade en cantuccini koekjes. Serveer met wafels, bananenchips, crackers en brood om lekker mee te dippen. Een zoete borrelplank die bijvoorbeeld enorm lekker is tijdens een filmavond. En het grote voordeel is dat het ontzettend snel gemaakt is, maar het er super spectaculair uitziet. Hiermee verras je iedereen!
Meer zin in een hartig borrelhapje? Ga voor deze slawraps met hoisinkip en groenten. Een Koreaans gerecht dat heerlijk is bij de borrel en óók nog eens koolhydraatarm. De kip marineer je in een zelfgemaakte marinade en krijgt daardoor een heerlijke, zoete smaak. Een ander favoriet gerecht voor bij de borrel zijn deze pittige gehaktballetjes met pindasaus. De pittige gehaktballetjes maken we met ketjap, paprikapoeder, ei, paneermeel, Italiaanse kruiden en sambal badjak voor wat pit. Serveer de malse gehaktballetjes met een zelfgemaakte pindasaus bestaande uit pindakaas, kokend water, sojasaus en wat ketjap. Meer heb je niet nodig voor een eigen pindasaus! Top af met gebakken uitjes voor wat crunch en het genieten kan beginnen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment