In samenwerking met:
The Peanut frikandel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Frikandel Peanut

Heb jij de discodel trend een tijd geleden voorbij zien komen op TikTok of Instagram? Nu is het tijd voor the peanut frikandel! Een frikandel gevuld met Hela ketchup pindasaus, fijngehakte pinda’s, bosui, cassave kroepoek en rode peper. Een frikandel speciaal voor de waaghalzen onder ons!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Frikandel Peanut

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Bereid de frikandellen volgens de aanwijzingen op de verpakking in de frituurpan, airfryer of oven.
2
Hak ondertussen de pinda’s fijn en snijd de bosui in ringetjes. Verkruimel de cassave kroepoek en snijd de rode peper fijn. Verwijder indien gewenst de zaadlijsten en pitten voor minder pit.
3
Snijd de frikandellen in de lengte open. Verdeel de Hela ketchup pindasaus over de frikandellen en verdeel de pinda’s, bosui, cassave kroepoek en rode peper erover.

Meer verrassende tussendoortjes én snacks met pinda’s

Een bakje pinda’s of gemengde noten komt vaak terug op de borrelplank, maar hoe leuk is het om pinda’s te verwerken ín je tussendoortje of snack? The peanut frikandel is hier natuurlijk een next level voorbeeld van. Dat is meteen zo’n snack waarvan je denkt: dit móet ik proeven!

Naast the peanut frikandel kan je pinda’s verwerken in ontzettend veel andere snackrecepten. Wat dacht je van dit butter board met pindakaas, chocoladepasta en speculoos? De snijplank ‘besmeer’ je om en om met pindakaas, chocoladepasta én speculoospasta. Daaroverheen verdeel je karamelsaus, pinda’s, pure chocolade en cantuccini koekjes. Serveer met wafels, bananenchips, crackers en brood om lekker mee te dippen. Een zoete borrelplank die bijvoorbeeld enorm lekker is tijdens een filmavond. En het grote voordeel is dat het ontzettend snel gemaakt is, maar het er super spectaculair uitziet. Hiermee verras je iedereen!

Meer zin in een hartig borrelhapje? Ga voor deze slawraps met hoisinkip en groenten. Een Koreaans gerecht dat heerlijk is bij de borrel en óók nog eens koolhydraatarm. De kip marineer je in een zelfgemaakte marinade en krijgt daardoor een heerlijke, zoete smaak. Een ander favoriet gerecht voor bij de borrel zijn deze pittige gehaktballetjes met pindasaus. De pittige gehaktballetjes maken we met ketjap, paprikapoeder, ei, paneermeel, Italiaanse kruiden en sambal badjak voor wat pit. Serveer de malse gehaktballetjes met een zelfgemaakte pindasaus bestaande uit pindakaas, kokend water, sojasaus en wat ketjap. Meer heb je niet nodig voor een eigen pindasaus! Top af met gebakken uitjes voor wat crunch en het genieten kan beginnen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Pinda
  • Gluten
  • Ei
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via