Print opties

Sluiten

Frittata met aardappel, courgette en knoflookkruim

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Pel en snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm.
2
Verhit ⅗ van de olie in een koekenpan en bak de ui, courgette en aardappelschijfjes 10 min. op hoog vuur, schep af en toe om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3
Klop de eieren los met de melk en roer de geraspte geitenkaas erdoor.
4
Verdeel het aardappelmengsel gelijkmatig over de bodem van de pan en schenk het eimengsel erover. Zorg ervoor dat het eimengsel tot aan de bodem komt. Draai het vuur laag en laat 10 min. bakken met de deksel op de pan. Keer de frittata om met behulp van een bord: schuif hem uit de pan op een groot bord, met de ongebakken kant naar boven. Leg de pan ondersteboven op de frittata en keer alles om, nu ligt de ongebakken kant onder. Bak nog 5 min. op laag vuur.
5
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en meng met ⅕ van de olie, de balsamicoazijn, peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik. Pel de knoflook. Doe het brood en de knoflook in het hakmolentje van de staafmixer en maal met korte pulsen tot een fijn kruim.
6
Verhit de overige olie in een koekenpan en rooster het broodmengsel 3-5 min. op middelhoog vuur tot lichtbruin en knapperig. Laat afkoelen op een bordje.
7
Snijd de frittata in 8 stukken, bestrooi met de knoflookkruim en serveer met de tomatensalade.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.