In samenwerking met:
Frittata Met Aardappel, Courgette En Knoflookkruim
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Frittata met aardappel, courgette en knoflookkruim

Een goedgevulde frittata dankzij de toevoeging van aardappelschijfjes, courgette en geitenkaas. Voor een extra bite: krokant kruim van knoflook. Voeg voor een frisse touch tomatensalade met balsamico toe. Lekker!

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept frittata met aardappel, courgette en knoflookkruim

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm.
2
Verhit ⅗ van de olie in een koekenpan en bak de ui, courgette en aardappelschijfjes 10 min. op hoog vuur, schep af en toe om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3
Klop de eieren los met de melk en roer de geraspte geitenkaas erdoor.
4
Verdeel het aardappelmengsel gelijkmatig over de bodem van de pan en schenk het eimengsel erover. Zorg ervoor dat het eimengsel tot aan de bodem komt. Draai het vuur laag en laat 10 min. bakken met de deksel op de pan. Keer de frittata om met behulp van een bord: schuif hem uit de pan op een groot bord, met de ongebakken kant naar boven. Leg de pan ondersteboven op de frittata en keer alles om, nu ligt de ongebakken kant onder. Bak nog 5 min. op laag vuur.
5
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en meng met ⅕ van de olie, de balsamicoazijn, peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik. Pel de knoflook. Doe het brood en de knoflook in het hakmolentje van de staafmixer en maal met korte pulsen tot een fijn kruim.
6
Verhit de overige olie in een koekenpan en rooster het broodmengsel 3-5 min. op middelhoog vuur tot lichtbruin en knapperig. Laat afkoelen op een bordje.
7
Snijd de frittata in 8 stukken, bestrooi met de knoflookkruim en serveer met de tomatensalade.

Tip: een frittata is ook heerlijk om te serveren als lunchgerecht! Maak het bijvoorbeeld voor een brunch in het weekend.

Heerlijke frittata recepten voor iedere dag

Heb jij al eens een frittata recept geprobeerd? Nee? Aan te raden! Een frittata is een soort omelet, maar dan met lekker veel vulling. Wanneer je het eens hebt geprobeerd, wil je niet meer anders! Een frittata is het ideale gerecht om al je restjes groenten in te verwerken wat weer zorgt voor het tegengaan van voedselverspilling, want je hoeft je restjes groenten niet weg te gooien. En je kan dus ook gewoon eindeloos variëren met de ingrediënten uit je koelkast! Genoeg redenen om eens een frittata recept te proberen. Dus heb je geen idee wat je vandaag moet eten? Het antwoord: frittata!

Ga bijvoorbeeld aan de slag met deze frittata en waterkerssalade met tuinerwten, een heerlijk recept voor het avondeten. Je gooit alles in één pan en na 20 minuten kan je al genieten van een smaakvolle frittata. Serveer daarbij een fris salade recept en de maaltijd is compleet. Wist je dat je frittata ook als ovengerecht kan maken? Zo maken we deze frittata met gerookte zalm in de oven. Eerst even alle ingrediënten in stukjes snijden, goed mengen met het ei en vervolgens in een quichevorm schenken.

Wil je eens een andere frittata maken? Probeer dan deze aardappel-pompoenfrittata met Taleggio. Door aardappel en pompoen toe te voegen aan de frittata, vult die nét wat meer dan een normale frittata. Hoe meer ingrediënten je kiest voor de vulling, hoe voller je uiteindelijk zit door de frittata!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?