Print opties

Sluiten

Garnalencocktail met limoenmayonaise en sesamtoast

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Splits het ei. Pel de knoflook en pluk de koriander. Doe het eiwit, de knoflook, gember, ½ van de koriander en de chilivlokken in een hoge beker. Voeg daarbij het groen van de salade-ui, ½ van de chilisaus, ½ van de vissaus, 2 el garnalen (per 4 personen), de maïzena en het zout in een hoge beker en maal grof met de staafmixer.
2
Snijd de korstjes van het brood (liefst 2 dagen oud). Snijd het brood diagonaal doormidden. Besprenkel 1 zijde met de olie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer de andere zijde met de garnalenspread. Klop de eidooier los, schep op de spread en bestrooi met het sesamzaad. Bak in 10-15 min. in de oven goudbruin en knapperig.
3
Snijd ondertussen het wit van de bosui fijn. Snijd de basilicum en de overige koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de helft uit. Meng de overige chilisaus en de overige vissaus met de bosui, de basilicum, de koriander, de limoenrasp en -sap en de mayonaise. Meng de overige garnalen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
4
Zet de blaadjes baby romaine rechtop in coupes. Schep er een flinke lepel garnalencocktail op en steek de sesamtoast erbij.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.