Snijd de korsten van het wit brood en snijd in blokjes. Snijd de paprika en tomaten in blokjes. Schil de komkommer en snijd in blokjes. Pel de knoflook.
2
Doe de helft van de blokjes wit brood met de paprika, tomaat, komkommer, witte wijnazijn en bouillon in een blender en mix tot een gladde soep. Schenk de soep in een kom en dek af. Zet minstens 45 min. in de koelkast.
3
Maak ondertussen de croutons door de andere helft van de blokjes brood krokant te bakken in ¼ van de olijfolie. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
4
Ris de blaadjes van de takjes basilicum en houd een paar blaadjes apart voor de decoratie. Mix de rest van de blaadjes basilicum met de overige olijfolie in een blender en laat uitlekken in een fijne zeef. Giet de olie eventueel in een knijpflesje.
5
Schenk de gazpacho in kommen en verdeel er de croutons, feta, olijven en kappertjes over. Maak af met wat van de basilicumolie en met peper en zout.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.