Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en rasp de helft grof op de blokrasp. Meng ¼ van het zout erdoor, doe in een zeef, laat 5 min. uitlekken en duw er met de achterkant van een lepel nog zoveel mogelijk vocht uit.
2
Pel en snijd ondertussen de knoflook en dille heel fijn. Snijd de oesterzwammen in de lengte in plakjes van ca. een halve cm. Snijd de radijs in dunne plakjes. Snijd de overige komkommer in dunne plakjes.
3
Meng de geraspte komkommer in een kom met de Griekse yoghurt, knoflook en ¾ van de dille. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bewaar de tzatziki in de koelkast tot gebruik.
4
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de oesterzwammen met de rest van het zout 5 min. op hoog vuur. Schep af en toe om. Schuif de oesterzwammen naar één kant van de pan. Voeg de boter toe aan de andere kant van de pan en strooi het komijnzaad, gerookte paprikapoeder en oregano erover. Laat op middelhoog vuur kort in de boter bakken en schep dan de oesterzwammen erdoor. Breng op smaak met peper.
5
Verwarm ondertussen de Libanese broden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6
Verdeel ¾ van de tzatziki over de platbroden en beleg met de plakjes komkommer, radijs en gebakken oesterzwammen. Bestrooi met de rest van de dille. Serveer met de rest van de tzatziki apart erbij.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.