Print opties

Sluiten

Gebakken rijst met spicy kip

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af met koud water en laat goed uitlekken.
2
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de champignons in plakjes, de paksoi grof en de bosui en rode peper in ringen. Snijd de kipfilet in blokjes en meng met ½ van de Verstegen Original spicy blend voor kip.
3
Verhit ½ van de zonnebloemolie in een pan en bak de kip rondom bruin. Voeg ½ van de ketjap en sap en rasp van ½ van de limoenen toe. Zet het vuur laag en laat de kip 5 min. verder garen en de saus indikken. Haal uit de pan en zet apart.
4
Verhit de overige zonnebloemolie in de pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak 2 min. Voeg de paksoi toe en bak nog 1 min. Voeg de koude rijst toe en bak 5 min. tot de rijst wat krokant is. Voeg de kip en vissaus toe en schep om.
5
Meng de overige ketjap, sap en rasp van ¼ van de limoenen en tomatenketchup met de overige Verstegen Original spicy blend voor kip tot een saus. Snijd de overige limoen in partjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.