Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd een stukje van de onderkant van de witlof en snijd in kwarten. Snijd de paddenstoelen grof. Pel de knoflook en snijd fijn.
2
Halveer de krieltjes en voeg de krieltjes toe aan een pan met water. Breng deze aan de kook en kook de krieltjes in 5 min. beetgaar. Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
3
Mix met een staafmixer ½ van de salie met 2/3 van de olijfolie en de knoflook tot een geheel. Verdeel de olie over de krieltjes en plaats 15 min. in de oven totdat de krieltjes goudbruin kleuren.
4
Verhit ondertussen een pan met de resterende olijfolie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 5 min. goudbruin. Voeg vervolgens de paddenstoelen en witlof toe en bak deze 8 min. mee op hoog vuur. Blus de witlof en paddenstoelen af met de balsamicoazijn en zet het vuur uit.
5
Serveer de witlof met de krieltjes en garneer met de resterende salie.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.