Print opties

Sluiten

Gebonden aardappel-kikkererwtensoep met spinazie

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Pel en snijd de sjalotten in dunne ringen. Verhit de olie in een grote soeppan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de sjalot in 8-10 min. lichtbruin, roer regelmatig.
2
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bleekselderij in zo dun mogelijke boogjes en snijd het groen fijn. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
3
Voeg de winterpeen en bleekselderij, inclusief het groen, toe en bak al roerend 3 min. mee. Kneus het venkelzaad met het blad van een mes. Voeg samen met de aardappel, knoflook, kikkererwten en chilivlokken toe en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper.
4
Verwarm ondertussen de oven voor op 220°C en bak de schnittbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers uit. Giet terug in de pan en voeg de spinazie toe. Breng de soep op smaak met 1 tl citroenrasp, 2 el -sap (per 4 personen), peper en eventueel zout. Schep de helft van de soep uit de pan en pureer met de staafmixer helemaal glad. Serveer met de broodjes. Voeg het kokend water toe en breng de soep aan de kook. Laat 20 min. koken, tot de aardappelen gaar zijn.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.