Breng een grote pan met water aan de kook voor de rigatoni pasta. Halveer de cherrytomaten. Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakken. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Pluk de basilicum en hak fijn.
2
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. aan. Voeg de cherrytomaten toe en bak 2 min. mee. Voeg de basilicum, kerstomaten en courgette toe. Laat 10 min. doorkoken op laag vuur.
3
Verwarm ondertussen de oven voor op 220°C. Kook de rigatoni volgens aanwijzingen op de verpakking. Rasp de Parmezaanse kaas.
4
Meng de rigatoni door de tomatensaus. Verdeel de helft over een ovenschaal. Verdeel de ricotta op de rigatoni. Verdeel de rest van de rigatoni over de ricota, gevolgd door de rest van de ricotta en de helft van de Parmezaanse kaas.
5
Bak de ovenschotel 5 tot 10 min. in de oven, tot de bovenkant goudbruin en gegratineerd is. Meng ondertussen de rucola met de rest van de olijfolie. Serveer de pasta met rucola en de overige Parmezaanse kaas.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.