Print opties

Sluiten

Gegratineerde zuurkoolstamppot met ananas

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen, snijd deze in stukken van 2 cm en spoel af. Zet de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Giet af en stamp fijn. Roer de zuurkool, kerriepoeder en roomboter erdoorheen.
2
Schil de ananas, snijd deze in plakken en verwijder de kern van de ananas. Verwarm een pan met de helft van de olie en bak de ananas 3 min. aan iedere kant goudbruin. Haal de ananas uit de pan en bak de spekjes in 6 min. goudbruin.
3
Snijd de rookworst in dikke plakken. Verhit een pan met de resterende olie en bak de rookworst in 6 min. goudbruin op middelhoog vuur.
4
Verdeel de zuurkool stamppot over een ovenschaal en verdeel hier de rookworst, spekjes en ananas over. Bestrooi het geheel met de kaas en zet de schotel 10 min. in de oven tot de kaas goudbruin is.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.