Snijd de aubergines over de lengte in plakken van ongeveer 1 cm dik. Halveer ½ van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de overige limoen in parten. Snijd de steeltjes van de koriander fijn en de blaadjes grof. Meng in een grote kom de sojasaus met het limoensap, de koriandersteeltjes en de sambal. Leg de plakken aubergine in de marinade en meng goed tot alle plakken bedekt zijn.
2
Verhit een grillpan met 2/3 van de zonnebloemolie en gril de aubergine 5 min.
3
Verhit ondertussen een pan met de overige zonnebloemolie en bak de varkensreepjes 7 min.
4
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Verdeel de rijst, gegrilde aubergine en varkensreepjes over de borden. Garneer met de korianderblaadjes en limoenpartjes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.