Snijd de courgettes in de breedte in plakken van ca. 2 cm dik. Doe in een mengkom, voeg ½ van de olie toe en schep om.
2
Verhit de grillpan op hoog vuur zonder olie of boter. Gril de courgetteplakken 5 min., keer halverwege. Bestrooi met peper en eventueel zout. Houd 4 plakken gegrilde courgette (per 4 personen) apart voor garnering.
3
Pel en snipper ondertussen de uien en pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de preien in de lengte en snijd in dunne ringen. Spoel de ringen onder koud stromend water.
4
Verhit de overige olie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de prei, ui en knoflook 1 min., roer regelmatig. Voeg de courgette, het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en kook 15 min. Snijd ondertussen de muntblaadjes en de achtergehouden courgette grof.
5
Voeg ½ van de muntblaadjes toe aan de soep. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa en meng ⅔ van de yoghurt erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
6
Schep de soep in diepe borden. Verdeel de achtergehouden munt en courgette over het midden van de borden, schep de overige yoghurt eromheen. Serveer direct.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.