Pel de sjalot en snijd zeer fijn. Pel de knoflook en pers uit. Hak de peterselie fijn. Meng de sjalot, knoflook en 2/3 van de peterselie met de roomboter. Rasp ½ van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers er wat citroensap uit. Voeg de citroenrasp en de gewenste hoeveelheid citroensap toe aan de boter en de gewenste hoeveelheid citroensap.
2
Verwarm de oven voor op 225°C op grillstand. Halveer de langoustines in de lengte, verwijder het darmkanaal en spoel schoon. Leg de gehalveerde langoustines met de vlezige kant naar boven op een met bakpapier bekleed ovenrooster. Verdeel de kleine klontjes kruidenboter over het langoustinevlees. Plaats het rooster net onder de grill in de oven en bak de langoustines in ongeveer 3 tot 5 min. gaar. De langoustines zijn roomwit van kleur wanneer ze gaar zijn.
3
Leg de langoustines op een mooie schaal of plaat. Rasp de overige citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Garneer de langoustines met de citroenrasp, de overige peterselie en olijfolie.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.