Gegrilde langoustines
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gegrilde langoustines

Wanneer je dol bent op schaaldieren dan moet je deze gegrilde langoustines proberen! Ze hebben heerlijk zacht en sappig ‘vlees’ en zijn heerlijk in combinatie met zelfgemaakte kruidenboter. In dit recept grillen we de langoustines in de oven, maar je kan ze ook zeker op de barbecue bereiden!

Meer te weten komen over Kelly én over De smaak van het leven? Bekijk het hier en ontdek nog meer receptinspiratie!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Kelly ter Horst

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept gegrilde langoustines

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel de sjalot en snijd zeer fijn. Pel de knoflook en pers uit. Hak de peterselie fijn. Meng de sjalot, knoflook en 2/3 van de peterselie met de roomboter. Rasp ½ van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers er wat citroensap uit. Voeg de citroenrasp en de gewenste hoeveelheid citroensap toe aan de boter en de gewenste hoeveelheid citroensap.
2
Verwarm de oven voor op 225°C op grillstand. Halveer de langoustines in de lengte, verwijder het darmkanaal en spoel schoon. Leg de gehalveerde langoustines met de vlezige kant naar boven op een met bakpapier bekleed ovenrooster. Verdeel de kleine klontjes kruidenboter over het langoustinevlees. Plaats het rooster net onder de grill in de oven en bak de langoustines in ongeveer 3 tot 5 min. gaar. De langoustines zijn roomwit van kleur wanneer ze gaar zijn.
3
Leg de langoustines op een mooie schaal of plaat. Rasp de overige citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Garneer de langoustines met de citroenrasp, de overige peterselie en olijfolie.

Tip: serveer de gegrilde langoustines met stokbrood en de resterende kruidenboter.

Tip: bereid op voorhand de kruidenboter, halveer de langoustines, verwijder het darmkanaal en spoel ze alvast schoon.

Wat zijn langoustines?

Hoewel velen denken dat langoustines garnalen zijn, is dit zeker niet waar! Langoustines zijn langer en slanker van figuur en hebben scharen. Dat betekent dat een langoustine een soort kreeft is. Het wordt ook wel de Noorse kreeft genoemd en het is te vinden van de Oostelijke Atlantische oceaan tot aan Noord-Afrika. Hoewel langoustines groot van formaat zijn, eet je meestal alleen het staartgedeelte. Dit ‘vlees’ is heerlijk zacht en wordt lekker sappig wanneer je het op de juiste manier bereid. In de scharen van de langoustine zit soms ook wat ‘vlees’, maar dan heb je wel speciaal kreeftgereedschap nodig om het open te krijgen.

Meer recepten met kreeft in de hoofdrol

Wil je tijdens een diner eens flink uitpakken? Ga dan voor kreeft! Het is geen alledaags ingrediënt wat het extra bijzonder maakt wanneer je ermee aan de slag gaat. Dus haal kreeft in huis wanneer je een bijzondere gelegenheid wilt vieren en probeer eens een van onze kreeft recepten. Maak bijvoorbeeld kreeft met limoenmayonaise en chorizokruim. De zelfgemaakte limoenmayonaise geeft de kreeft een lichtzure touch, terwijl het chorizokruim zorgt voor de zoute bite. Deze gegratineerde kreeft met basilicumhollandaise, groene asperges en krieltjes is ook een heerlijk recept om te bereiden. De kreeft is in dit recept al voorgekookt, waardoor je het alleen maar hoeft op te warmen in de oven. Scheelt jou weer veel werk! Maak hierbij een romige, frisse hollandaisesaus met basilicum, knapperige groene asperges en krieltjes met kaas uit de oven en de maaltijd is compleet.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via