Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd grof. Maak de rode ui en knoflook schoon en snijd grof. Verwijder de steel van de rode peper en snijd de tomaten in partjes.
2
Verdeel alle gesneden groente op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ¼ van de olie. Rooster 20 min. in de oven. Voeg de cashewnootjes de laatste 5 min. toe en rooster mee.
3
Verhit de helft van de olie in een soeppan. Voeg de gegrilde groente en de helft van de cashewnoten toe aan de pan samen met de groentebouillon en verwarm 5 min. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
4
Snijd de peterselie en de overige cashewnoten grof. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de zwarte peper, resterende olie en de grof gesneden peterselie en cashewnoten.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.