Print opties

Sluiten

Gehaktballetjes in zoetzure saus met rijst

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediƫnten

4 personen
Ingrediƫnten
1
Meng het gehakt met peper en zout. Vorm kleine balletjes en zet apart. Verhit de ongezouten roomboter in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin voor 5 min. Haal ze uit de pan en zet opzij.
2
Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en hak de knoflook fijn. Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook 20 min. tot het gekarameliseerd is. Voeg het water, bouillonblokje, tomatenketchup, witte azijn, bruine suiker, ketjap en worcestershiresaus toe. Roer goed door en breng aan de kook.
3
Doe de gehaktballetjes terug in de pan en laat ze 15 min. zachtjes pruttelen in de saus. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de peterselie fjn.
4
Verdeel de rijst over de borden, gevolgd door de gehaktballetjes met zoetzure saus en garneer met peterselie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.