Pel en snijd de ui in halve ringen en pel en snijd de knoflook klein. Smelt de ongezouten roomboter in een pan en bak de ui in 15 min. goudbruin. Verkruimel het groentebouillonblokje in het water, meng goed en blus de ui hiermee af. Blijf roeren totdat de ui helemaal zacht en goudbruin zijn geworden. Snijd ½ van de tijm en ½ van de rozemarijn fijn en voeg toe aan de ui. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de champignons in plakjes en voeg toe aan de ui. Bak voor 5 min. mee. Voeg de kookroom toe en roer goed door.
2
Verwarm ondertussen de oven voor op de grillstand op 250°C. Breng een pan met water aan de kook en kook de orecchiette voor 10 min. Voeg de orecchiette toe aan de roomsaus. Schep de orecchiette in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas eroverheen en bak voor 8 min. in de oven zodat de kaas gesmolten is.
3
Hak ondertussen de overige tijm en overige rozemarijn fijn. Haal de gekarameliseerde uien pasta uit de oven. Garneer met tijm en rozemarijn en serveer.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.