Gekarameliseerde Uien Pasta1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gekarameliseerde uien pasta

Op zoek naar een verrassend pasta recept? Ga aan de slag met deze gekarameliseerde uien pasta! De pasta maken we met langzaam gekarameliseerde uien voor een diepe, zoete smaak. Simpel, maar vol umami en perfect in combinatie met geraspte kaas. Een comfort gerecht met minimale ingrediënten en maximale smaak!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Gekarameliseerde uien pasta

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
8 min
Totale tijd
53 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de ui in halve ringen en pel en snijd de knoflook klein. Smelt de ongezouten roomboter in een pan en bak de ui in 15 min. goudbruin. Verkruimel het groentebouillonblokje in het water, meng goed en blus de ui hiermee af. Blijf roeren totdat de ui helemaal zacht en goudbruin zijn geworden. Snijd ½ van de tijm en ½ van de rozemarijn fijn en voeg toe aan de ui. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de champignons in plakjes en voeg toe aan de ui. Bak voor 5 min. mee. Voeg de kookroom toe en roer goed door.
2
Verwarm ondertussen de oven voor op de grillstand op 250°C. Breng een pan met water aan de kook en kook de orecchiette voor 10 min. Voeg de orecchiette toe aan de roomsaus. Schep de orecchiette in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas eroverheen en bak voor 8 min. in de oven zodat de kaas gesmolten is.
3
Hak ondertussen de overige tijm en overige rozemarijn fijn. Haal de gekarameliseerde uien pasta uit de oven. Garneer met tijm en rozemarijn en serveer.

Vegetarische pasta recepten: veelzijdig en smaakvol genieten

Pasta is een van de meest geliefde gerechten ter wereld en leent zich perfect voor vegetarische recepten. Van romige sauzen tot frisse salades en hartige ovenschotels, er zijn eindeloos veel manieren om een heerlijke vegetarische pasta te bereiden.

Populaire vegetarische pasta soorten

Een klassieke optie is pasta pesto, gemaakt met verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie. Voeg gegrilde groenten zoals courgette of paprika toe voor extra smaak en structuur. Ook pasta alla Norma, een Siciliaanse specialiteit met aubergine, tomatensaus en ricotta, is een smaakvolle vegetarische keuze.

Voor liefhebbers van romige pasta’s is een vegetarische pasta Alfredo met room, knoflook en Parmezaanse kaas een echte aanrader. Voeg champignons of spinazie toe voor extra bite. Ook pasta met geitenkaas, walnoten en honing is een heerlijke combinatie van hartig en zoet.

Gezonde en verrassende varianten

Wil je een koolhydraatarm recept? Kies dan voor courgetti (courgette spaghetti) met tomatensaus en geroosterde kikkererwten. Ook volkorenpasta met een saus van geroosterde paprika’s en feta is een voedzaam en smaakvol alternatief. Gnocchi, de zachte aardappelpasta, smaakt heerlijk in een saus van salieboter en Parmezaanse kaas. Een andere verrassende optie is ravioli gevuld met pompoen en salie, een klassiek Italiaans gerecht dat perfect past bij de herfst.

Vegetarische ovenschotels

Een vegetarisch lasagne recept met ricotta, spinazie en tomatensaus is een heerlijke optie voor een voedzame maaltijd. Ook een pasta ovenschotel met mozzarella, cherrytomaten en basilicum is eenvoudig te maken en zit boordevol smaak. Of je nu gaat voor een lichte pasta of een romige ovenschotel, vegetarische pasta recepten bieden eindeloos veel mogelijkheden om te variëren en te genieten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via