Deze overheerlijke kipdrumsticks zijn gekruid met de Indische kruidenmix masala. De geuren van de verschillende specerijen die gebruikt worden in de kruidenmix zorgen ervoor dat het water in de mond loopt.
Tip: wanneer je het gerecht koolhydraat arm wil houden vervang je de aardappelpartjes door aubergine en cherrytomaten. Snijd de aubergine in blokken van 2 cm en halveer de cherrytomaten. Bak deze voor 5 minuten en voeg hier de spinazie aan toe.
India heeft een rijke culinaire geschiedenis en voedsel speelt een belangrijke rol in de cultuur van het land. Er zijn verschillende rituelen en tradities rondom eten in India, die variëren afhankelijk van de regio, religie en speciale gelegenheden.
Garam masala is een essentieel onderdeel van de Indiase keuken en wordt gebruikt in heel veel gerechten, variërend van curry’s tot zoete desserts. De mix van garam masala verschilt per regio, maar over het algemeen bevat het een combinatie van kruiden zoals kaneel, koriander, steranijs, komijn, gember, karwijzaad, peper, chilies en laurierblad. Deze kruiden worden geroosterd en vervolgens gemalen tot een fijn poeder.
De specifieke verhoudingen en soorten kruiden kunnen echter variëren, waardoor elke garam masala een unieke smaak heeft. Sommige regio’s in India voegen bijvoorbeeld venkelzaad, zwarte kardemom of gedroogde rode pepers toe aan hun mix.
Garam masala voegt een rijke smaak toe aan gerechten en heeft een verwarmend effect, vandaar de naam “warme specerijen”. Het wordt meestal aan het einde van de bereiding toegevoegd om de smaken te versterken. Het kan worden gebruikt in zowel vegetarische als vleesgerechten, en zelfs in sommige zoete gerechten zoals Indiase desserts.
Heb je zin in een Indiaas gerecht en in vis? Probeer dan eens deze Indiase rijstsalade met gepocheerde kabeljauwhaas. Niet zo lang de tijd om in de keuken te staan? Ga dan voor deze Indiase curry met zoete aardappel en kikkererwten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment