In samenwerking met:
WSB Garam Masala Gemarineerde Kipdrumsticks Met Aardappelpartjes En Spinazie (1)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Gemarineerde kipdrumsticks met aardappelpartjes en spinazie

Deze overheerlijke kipdrumsticks zijn gekruid met de Indische kruidenmix masala. De geuren van de verschillende specerijen die gebruikt worden in de kruidenmix zorgen ervoor dat het water in de mond loopt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept gemarineerde kipdrumsticks met aardappelpartjes en spinazie

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Marineer de kipdrumsticks met de Verstegen World Spice Blend Garam Masala en 1/3 van de olijfolie. Zet dit vervolgens in de koelkast voor 10 min.
2
Pel en snijd ondertussen de knoflook en ui fijn. Verwarm een pan op middelhoog vuur met de helft van de resterende olijfolie en bak hier de kipdrumsticks voor 10 min. goudbruin en gaar. Draai de kipdrumsticks regelmatig om tijdens het bakken.
3
Verwarm ondertussen een andere pan op middelhoog vuur met de resterende olijfolie en bak hier de knoflook en ui voor 3 min. tot deze licht beginnen te kleuren. Voeg hier de aardappelpartjes aan toe en bak deze voor 6 min. tot dat deze goudbruin kleuren. Spatel hier voorzichtig de spinazie doorheen, bak deze voor 2 min. mee zodat deze geslonken is en breng op smaak met Verstegen Zeezout.
4
Rasp de citroen met een fijne rasp (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en meng dit door de Griekse yoghurt heen.
5
Serveer de kipdrumsticks met de aardappelpartjes en spinazie. Schep hier als laatste de citroenyoghurt overheen.

Tip: wanneer je het gerecht koolhydraat arm wil houden vervang je de aardappelpartjes door aubergine en cherrytomaten. Snijd de aubergine in blokken van 2 cm en halveer de cherrytomaten. Bak deze voor 5 minuten en voeg hier de spinazie aan toe.

De Indiase keuken

India heeft een rijke culinaire geschiedenis en voedsel speelt een belangrijke rol in de cultuur van het land. Er zijn verschillende rituelen en tradities rondom eten in India, die variëren afhankelijk van de regio, religie en speciale gelegenheden.

Garam masala is een essentieel onderdeel van de Indiase keuken en wordt gebruikt in heel veel gerechten, variërend van curry’s tot zoete desserts. De mix van garam masala verschilt per regio, maar over het algemeen bevat het een combinatie van kruiden zoals kaneel, koriander, steranijs, komijn, gember, karwijzaad, peper, chilies en laurierblad. Deze kruiden worden geroosterd en vervolgens gemalen tot een fijn poeder.

De specifieke verhoudingen en soorten kruiden kunnen echter variëren, waardoor elke garam masala een unieke smaak heeft. Sommige regio’s in India voegen bijvoorbeeld venkelzaad, zwarte kardemom of gedroogde rode pepers toe aan hun mix.

Garam masala voegt een rijke smaak toe aan gerechten en heeft een verwarmend effect, vandaar de naam “warme specerijen”. Het wordt meestal aan het einde van de bereiding toegevoegd om de smaken te versterken. Het kan worden gebruikt in zowel vegetarische als vleesgerechten, en zelfs in sommige zoete gerechten zoals Indiase desserts.

Heb je zin in een Indiaas gerecht en in vis? Probeer dan eens deze Indiase rijstsalade met gepocheerde kabeljauwhaas. Niet zo lang de tijd om in de keuken te staan? Ga dan voor deze Indiase curry met zoete aardappel en kikkererwten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via