Print opties

Sluiten

Gepofte knoflook witlof tarte tatin

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bol knoflook doormidden, besprenkel met 1/3 van de olijfolie en pak in met aluminiumfolie. Plaats in de oven en pof de knoflook 40 min.
2
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Snijd het bruin van de onderkant van de witlof en halveer. Pel en halveer de sjalotten.
3
Verhit een pan met de overige olijfolie en bak de witlof, sjalotten en tijm 3 min. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een pan met de suiker en het water. Karamelliseer tot de suiker lichtbruin begint te kleuren.
4
Verdeel de witlof en sjalotten over de taartvorm met de snijkant naar beneden. Giet de karamel erover. Leg het bladerdeeg erop en druk aan. Snijd het overige deeg weg.
5
Plaats de tarte tatin 25 min. bij de knoflook in de oven. Haal de tarte tatin en knoflook uit de oven, laat 5 min. afkoelen en draai om op een bord.
6
Haal de knoflook uit de schil en prak fijn. Meng dit door de crème fraîche. Serveer de tarte tatin met de gepofte knoflook crème fraîche.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.