Gepofte pompoen met zuurkool en krokant gebakken spekjes
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
35 min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de flespompoen in de lengte door de helft en verwijder de pitten. Snijd deze vervolgens in plakken van 1 cm dik, zodat er halve ringen ontstaan. Meng de flespompoen met de honing en Verstegen World Spice Blend 5 Spices. Verdeel dit over een met bakpapier beklede bakplaat en dek deze af met aluminiumfolie. Plaats deze in de voorverwarmde oven voor 30 min. tot de pompoen gaar is.
2
Pel en snijd ondertussen de ui fijn. Snijd de appel in blokken van 1 cm en zet apart. Verwarm een pan met de olijfolie en bak het spek in 5 min. goudbruin en krokant. Voeg hier vervolgens de ui aan toe en bak deze voor 3 min. mee tot deze begint te kleuren.
3
Laat ondertussen de zuurkool uitlekken in een zeef en voeg deze bij de spekjes en ui. Bak dit 5 min. mee, meng hier voorzichtig de appel doorheen en breng dit op smaak met peper en zout.
4
Serveer de gepofte pompoen met de gebakken zuurkool en spekjes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.