Was de aardappelen en prik met een vork gaatjes in het dikste gedeelte van de aardappel. Op deze manier wordt deze goed gaar in de magnetron. Let op: je hoeft de aardappelen niet te schillen.
2
Vul een ovenbestendige schaal met een bodempje water. Leg de aardappels in de schaal, doe de deksel op de schaal en verwarm deze ca. 10 minuten op 900 W in de magnetron.
3
Bestrijk ondertussen de ontbijtspek met een flinterdun laagje appelstroop. Bak de plakjes spek in een koekenpan op middelhoog vuur totdat deze gekarameliseerd zijn.
4
Pel en snijd 1/2 van de rode ui in ringen en snipper de overige rode ui.
5
Snijd de peterselie grof en meng 1/3e deel met de crème fraîche. Maak de Parmezaan-crème door 80 gr Parmezaanse kaas te mengen met het crème fraîche-peterseliemengsel, de gesnipperde ui en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
6
Haal de zoete aardappelen uit de magnetron en snijd deze tot de helft doormidden. Prak de aardappel met een vork iets los in de schil. Houd de schil nog steeds om de aardappel. Is de aardappel nog te hard? Doe hem dan voor enkele min. terug in de magnetron.
7
Serveer de aardappel met een flinke eetlepel Parmezaan-crème, gebakken spek en rode ui ringetjes. Top af met de peterselie en overgebleven Parmezaanse kaas.
Tip: Je kunt de zoete aardappelen ook poffen op de barbecue of in de oven. Verpak ze hiervoor in aluminiumfolie en pof ze 45-60 min. op de barbecue of in de oven (200°C).
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.