Je kunt inmiddels al ontzettend veel recepten vinden waarin zoete aardappel wordt verwerkt. Maar heb je al wel eens gepofte zoete aardappel geprobeerd? Wij vullen deze heerlijke gepofte zoete aardappel met spek en Parmezaan-crème, een geweldige combinatie.
Ben jij ook fan van zoete aardappel? Bekijk dan ook eens ons recept van de pangasius met zoete aardappelfrites!
Hoe lang je zoete aardappelen moet poffen, hangt af van de manier waarop je ze poft. Wil je zoete aardappelen poffen in de oven? Het slimst is om de aardappelen per stuk te verpakken in aluminiumfolie en ze vervolgens voor 45 tot 60 minuten in de oven te doen. Aardappelen poffen op de barbecue doe je op dezelfde manier als aardappelen poffen in de oven. Dit duurt ook even lang.
Zoete aardappelen poffen in de airfryer kan zeker. Voor een gepofte zoete aardappel uit de airfryer verwarm je de airfryer op 180°C. Prik met een vork gaatjes in de aardappel en doe ze vervolgens in de voorverwarmde airfryer. De aardappelen moeten ongeveer 30 minuten bakken.
In dit recept vullen we de gepofte zoete aardappel met spek en Parmezaan-crème. Superlekker! Een mooie, volle Italiaanse rode wijn mag hierbij niet ontbreken. De Primitivo van Oro Italiano is een echte klassieker. Een karakteristieke wijn vol donker fruit. De ronde smaak van deze wijn is een prachtige aanvulling op de gepofte zoete aardappel.
Ontdekken wat jouw smaakprofiel is, zodat je wijnspijscombinaties kunt kiezen afgestemd op jouw smaak? Doe de test en ontvang 25% korting op je bestelling bij Wijnvoordeel.nl!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment