Gepofte Zoete Aardappel Met Spek
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Gepofte zoete aardappel met spek

Je kunt inmiddels al ontzettend veel recepten vinden waarin zoete aardappel wordt verwerkt. Maar heb je al wel eens gepofte zoete aardappel geprobeerd? Wij vullen deze heerlijke gepofte zoete aardappel met spek en Parmezaan-crème, een geweldige combinatie.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gepofte zoete aardappel met spek

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Was de aardappelen en prik met een vork gaatjes in het dikste gedeelte van de aardappel. Op deze manier wordt deze goed gaar in de magnetron. Let op: je hoeft de aardappelen niet te schillen.
2
Vul een ovenbestendige schaal met een bodempje water. Leg de aardappels in de schaal, doe de deksel op de schaal en verwarm deze ca. 10 minuten op 900 W in de magnetron.
3
Bestrijk ondertussen de ontbijtspek met een flinterdun laagje appelstroop. Bak de plakjes spek in een koekenpan op middelhoog vuur totdat deze gekarameliseerd zijn.
4
Pel en snijd 1/2 van de rode ui in ringen en snipper de overige rode ui.
5
Snijd de peterselie grof en meng 1/3e deel met de crème fraîche. Maak de Parmezaan-crème door 80 gr Parmezaanse kaas te mengen met het crème fraîche-peterseliemengsel, de gesnipperde ui en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
6
Haal de zoete aardappelen uit de magnetron en snijd deze tot de helft doormidden. Prak de aardappel met een vork iets los in de schil. Houd de schil nog steeds om de aardappel. Is de aardappel nog te hard? Doe hem dan voor enkele min. terug in de magnetron.
7
Serveer de aardappel met een flinke eetlepel Parmezaan-crème, gebakken spek en rode ui ringetjes. Top af met de peterselie en overgebleven Parmezaanse kaas. Tip: Je kunt de zoete aardappelen ook poffen op de barbecue of in de oven. Verpak ze hiervoor in aluminiumfolie en pof ze 45-60 min. op de barbecue of in de oven (200°C).

Ben jij ook fan van zoete aardappel? Bekijk dan ook eens ons recept van de pangasius met zoete aardappelfrites!

Hoe lang moet een zoete aardappel poffen in de oven?

Hoe lang je zoete aardappelen moet poffen, hangt af van de manier waarop je ze poft. Wil je zoete aardappelen poffen in de oven? Het slimst is om de aardappelen per stuk te verpakken in aluminiumfolie en ze vervolgens voor 45 tot 60 minuten in de oven te doen. Aardappelen poffen op de barbecue doe je op dezelfde manier als aardappelen poffen in de oven. Dit duurt ook even lang.

Kun je zoete aardappel ook poffen in de airfryer?

Zoete aardappelen poffen in de airfryer kan zeker. Voor een gepofte zoete aardappel uit de airfryer verwarm je de airfryer op 180°C. Prik met een vork gaatjes in de aardappel en doe ze vervolgens in de voorverwarmde airfryer. De aardappelen moeten ongeveer 30 minuten bakken.

Wijntip van Wijnvoordeel

Heerlijke wijntip bij dit gerecht

In dit recept vullen we de gepofte zoete aardappel met spek en Parmezaan-crème. Superlekker! Een mooie, volle Italiaanse rode wijn mag hierbij niet ontbreken. De Primitivo van Oro Italiano is een echte klassieker. Een karakteristieke wijn vol donker fruit. De ronde smaak van deze wijn is een prachtige aanvulling op de gepofte zoete aardappel.

Ontdekken wat jouw smaakprofiel is, zodat je wijnspijscombinaties kunt kiezen afgestemd op jouw smaak? Doe de test en ontvang 25% korting op je bestelling bij Wijnvoordeel.nl!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via