Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Was de aardappelen en prik met een vork gaatjes in het dikste gedeelte van de aardappel. Op deze manier wordt deze goed gaar in de magnetron. Let op: je hoeft de aardappelen niet te schillen.
2
Vul een ovenbestendige schaal met een bodempje water. Leg de aardappels in de schaal, doe de deksel op de schaal en verwarm deze ca. 10 minuten op 900 W in de magnetron.
3
Bestrijk ondertussen de ontbijtspek met een flinterdun laagje appelstroop. Bak de plakjes spek in een koekenpan op middelhoog vuur totdat deze gekarameliseerd zijn.
4
Snijd de helft van de rode ui in ringen en snipper de andere helft.
5
Snijd de peterselie grof en meng 1/3e deel met de crème fraîche. Maak de Parmezaan-crème door 80 gr Parmezaanse kaas te mengen met het crème fraîche-peterseliemengsel, de gesnipperde ui en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
6
Haal de zoete aardappelen uit de magnetron en snijd deze tot de helft doormidden. Prak de aardappel met een vork iets los in de schil. Houd de schil nog steeds om de aardappel. Is de aardappel nog te hard? Doe hem dan voor enkele min. terug in de magnetron.
7
Serveer de aardappel met een flinke eetlepel Parmezaan-crème, gebakken spek en rode ui ringetjes. Top af met de peterselie en overgebleven Parmezaanse kaas. Tip: Je kunt de zoete aardappelen ook poffen op de barbecue of in de oven. Verpak ze hiervoor in aluminiumfolie en pof ze 45-60 min. op de barbecue of in de oven (200°C).

Meer inspiratie

Geroosterde zoete aardappelpartjes met vijgen, pistache noten en tijm
Hoofdgerechten
Geroosterde zoete aardappelpartjes met vijgen, pistache noten en tijm
15 min
Rode Bietenstamppot Met Appel En Brie
Hoofdgerechten
Rode bietenstamppot met appel en brie
30 min
Geroosterde Venkel Uit De Oven Met Kipdrumsticks
Hoofdgerechten
Geroosterde venkel uit de oven met kipdrumsticks
35 min
Kruidige Pompoenstamppot Met Zoete Aardappel
Hoofdgerechten
Kruidige pompoenstamppot met zoete aardappel
25 min
Tapas Spiesjes Met Patatas Bravas Dip
Borrelhapjes & snacks
Tapas spiesjes met patatas bravas dip
45 min
Gevulde Zoete Aardappel Met Quinoa En Tahinidressing
Hoofdgerechten
Gevulde zoete aardappel met quinoa en tahinidressing
35 min
Romige Aardappelsalade Met Verse Rozemarijn En Spekjes
Bijgerechten
Romige aardappelsalade met verse rozemarijn en spekjes
30 min
Loaded Potato Met Atjar En Satesaus
Hoofdgerechten
Loaded potato met atjar en satésaus
25 min
Loaded Potato Met Gehakt En Mais
Hoofdgerechten
Loaded potato met gehakt en maïs
10 min
Vegan Kapsalon Met Oesterzwamshoarma
Hoofdgerechten
Vegan kapsalon met oesterzwamshoarma
45 min
Entrecote Met Bearnaisesaus En Zoete Aardappelfriet
Hoofdgerechten
Entrecote met bearnaisesaus en zoete aardappelfriet
40 min
Loaded Potato Met Spekjes En Cheddar
Hoofdgerechten
Loaded potato met spekjes en cheddar
10 min
Ovenschotel Bloemkool Room Met Gehakt
Hoofdgerechten
Ovenschotel bloemkool-room met gehakt
10 min
Witlof Met Parmaham En Parmezaanse Kaas
Hoofdgerechten
Witlof met parmaham en Parmezaanse kaas
30 min
Zoete Aardappelchips Met Geroosterde Kikkererwten
Borrelhapjes & snacks
Zoete aardappelchips met geroosterde kikkererwten
40 min
Ovenschotel Met Witte Asperges En Tomaat
Hoofdgerechten
Ovenschotel met witte asperges en tomaat
20 min
Rosti Met Spinazie Feta En Avocadospread
Hoofdgerechten
Rösti met spinazie, feta en avocadospread
15 min
Aardappelgratin Met Prei Biet En Geitenkaas
Hoofdgerechten
Aardappelgratin met prei, biet en geitenkaas
15 min
Zoete Aardappel Galette Met Champignons In Roomsaus
Hoofdgerechten
Zoete aardappel galette met champignons in roomsaus
20 min
Gegrilde Auberginekrans Met Pommes Duchesse
Voor- & tussengerechten
Gegrilde auberginekrans met pommes duchesse
30 min
Zuurkoolstamppot Met Bospaddenstoelen En Dragon
Hoofdgerechten
Zuurkoolstamppot met bospaddenstoelen en dragon
15 min
Zoete Aardappelpuree Met Banaan En Avocado Voor Kids
Ontbijt
Zoete aardappelpuree met banaan en avocado voor kids
5 min
Romige Aardappelsalade Met Mosterd En Kipworst
Bijgerechten
Romige aardappelsalade met mosterd en kipworst
10 min
Rucola Stamppot Met Gruyere Kaas
Hoofdgerechten
Rucola stamppot met Gruyère kaas
10 min
Provençaalse ratatouille met kruidige aardappeltjes
Hoofdgerechten
Provençaalse ratatouille met kruidige aardappeltjes
30 min

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Ton Sol
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Eiwitrijk
Vrij van vis
Soort
Aardappel
Voorkeuren
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via