Gepofte Zoete Aardappel Met Spek
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min

Gepofte zoete aardappel met spek

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Was de aardappelen en prik met een vork gaatjes in het dikste gedeelte van de aardappel. Op deze manier wordt deze goed gaar in de magnetron. Let op: je hoeft de aardappelen niet te schillen.
2
Vul een ovenbestendige schaal met een bodempje water. Leg de aardappels in de schaal, doe de deksel op de schaal en verwarm deze ca. 10 minuten op 900 W in de magnetron.
3
Bestrijk ondertussen de ontbijtspek met een flinterdun laagje appelstroop. Bak de plakjes spek in een koekenpan op middelhoog vuur totdat deze gekarameliseerd zijn.
4
Snijd de helft van de rode ui in ringen en snipper de andere helft.
5
Snijd de peterselie grof en meng 1/3e deel met de crème fraîche. Maak de Parmezaan-crème door 80 gr Parmezaanse kaas te mengen met het crème fraîche-peterseliemengsel, de gesnipperde ui en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
6
Haal de zoete aardappelen uit de magnetron en snijd deze tot de helft doormidden. Prak de aardappel met een vork iets los in de schil. Houd de schil nog steeds om de aardappel. Is de aardappel nog te hard? Doe hem dan voor enkele min. terug in de magnetron.
7
Serveer de aardappel met een flinke eetlepel Parmezaan-crème, gebakken spek en rode ui ringetjes. Top af met de peterselie en overgebleven Parmezaanse kaas. Tip: Je kunt de zoete aardappelen ook poffen op de barbecue of in de oven. Verpak ze hiervoor in aluminiumfolie en pof ze 45-60 min. op de barbecue of in de oven (200°C).

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Ton Sol
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Aardappel
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via