Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de aubergines over de lengte. Pel en snijd de knoflook en uien fijn. Hak de peterselie grof.
2
Leg de aubergines op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel ½ van de olijfolie en wat peper en zout over. Plaats 25 min. in de oven.
3
Bereid de bruine linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
4
Verhit ondertussen een pan met de overige olijfolie en bak de knoflook en ui glazig. Voeg de tomatentapenade, komijn, paprikapoeder, ½ van de peterselie en de linzen toe. Roer door en breng op smaak met peper en zout.
5
Verdeel het linzenmengsel over de aubergines en garneer het gerecht met de zonnebloempitten en de rest van de peterselie.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.