Geroosterde knolselderijsoep met truffel tapenade en Parmezaanse kaaskrokantjes
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
45 min
Ingrediënten
8 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 220˚C. Leg de blokjes knolselderij samen met de gepelde en gekneusde knoflook op een met bakpapier bedekte bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak voor 30 min in het midden van de oven.
2
Snipper 1 gele ui en bak deze kort met 0,5 el olijfolie in een soeppan. Haal twee van de drie knoflookteentjes tussen de knolselderij uit en voeg de knolselderij met de overige knoflookteen toe aan de soeppan. Voeg 1 liter bouillon en de kookroom toe. Pureer met een staafmixer tot een romige en stevige soep. Voeg eventueel extra bouillon toe voor de gewenste dikte.
3
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in 4 min. op laag vuur goudbruin. Blijf constant de pan bewegen zodat ze niet aanbranden.
4
Druk uit het plakje bladerdeeg met een uitsteekvorm 4 sterretjes en snijd een gleufje uit de sterren zodat ze op de rand van het glas kunnen worden gezet. Bedek de sterretjes met Parmezaanse kaas en breng op smaak met peper en zout. Bak de sterren in 10 min. af in de voorverwarmde oven op 220°C.
5
Serveer de knolselderijsoep in de glaasjes. Top af met 1 tl truffel tapenade, fijn gehakte peterselie, pijnboompitten en de knapperige kaasster op de rand van het glas.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.