Verwarm de oven voor op 190°C. Halveer de pompoenen in de lengte en lepel de zaadjes. Maak diagonaal enkele sneden in het vruchtvlees. Besprenkel met 2/3 van de olijfolie en voeg Verstegen Zwarte peper en Verstegen Zeezout naar smaak toe. Leg de pompoen in een ovenschaal en rooster in de oven voor 30 min.
2
Pel en snipper ondertussen de ui. Snijd bosui in ringen. Dop de sperziebonen en snijd in stukken. Snijd de appel in stukken. Voeg de eieren bij de melk en klop los.
3
Verhit de overige olijfolie in een pan en rul het gehakt. Voeg de ui, bosui en sperziebonen toe en bak 2 min. mee. Voeg de appel, rozijnen en Verstegen Kruidenmix voor Bobotie toe en blus af met het water. Laat 2 min. stoven. Voeg de crème fraîche toe en roer door.
4
Haal de pompoenen uit de oven. Verdeel de bobotie over de holtes van de pompoen. Verdeel het ei-melk mengsel erover en zet nog eens 20 min. in de oven.
5
Haal de gevulde pompoen met bobotie uit de oven en serveer met rucola.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.