Print opties

Sluiten

Geroosterde tomatensoep met knoflookbrood

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de trostomaten in kwarten. Pel de rode ui en snijd in kwarten. Pel de knoflook. Los het bouillontablet op in het kokende water.
2
Leg de trostomaten, rode ui, knoflook en 2/3 van de basilicumtakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Schenk er de balsamicoazijn en olijfolie over en breng op smaak met peper en zout. Rooster de groenten 30 min. in de oven. Bak de laatste 10 min. de knoflook baguette mee.
3
Doe alle groenten met het bakvocht in een soeppan en voeg de groentebouillon toe. Pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout. Ris de blaadjes basilicum van de rest van de takjes.
4
Verdeel de soep over de soepkommen, garneer met de basilicumblaadjes en serveer met de knoflook baguette.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.