Print opties

Sluiten

Geroosterde witlof met hazelnoot

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd een stukje van de onderkant van de witlof en halveer. Rasp de schil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Hak de peterselie grof.
2
Halveer de kippendij. Verdeel de aardappeltoefjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Verhit een pan met de helft van olijfolie en bak de kippendij 4 min. Voeg de helft van de honing en de helft van de sinaasappelrasp en -sap toe en bak in 8 min. gaar. Beng op smaak met peper en zout.
4
Verhit ondertussen een andere pan met de overige olijfolie en bak de witlof met de hazelnoten en de rest van de honing, sinaasappelrasp en -sap in 6 min. goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
5
Verdeel de witlof en aardappeltoefjes over borden en leg de kippendij op de witlof. Garneer met de krulpeterselie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.