Witlof kan je op allerlei manieren bereiden. Je kan het koken, stomen, wokken of grillen, maar je kan het ook roosteren. In dit recept roosteren we de witlof samen met de hazelnoten, honing en sinaasappelrasp en -sap voor een lekkere zoete twist.
Tip: wil je het gerecht vegetarisch houden? Vervang de kippendij door halloumi.
Witlof is een van de vele groenten waar je eindeloos mee kan variëren. Het is een groente die hartstikke gezond is! Zo is witlof een goede bron van vitamine C, vitamine B1, kalium en foliumzuur. Het is laag in calorieën en vet en het bevat ook veel antioxidanten, probiotica en vezels. Genoeg redenen om witlof vaker in je weekmenu’s te verwerken.
Doordat witlof op meerdere manieren te bereiden is, kan je er ook echt van alles mee maken. Kies je voor rauwe witlof, dan is het lekker om het te verwerken in een frisse salade zoals deze carpaccio pastasalade of deze witlofsalade met granaatappel, pecannoten en sinaasappeldressing. Verder kan je witlof heel gemakkelijk verwerken in een soep, zoals deze romige witlofsoep met ham en zelfgemaakte croutons.
Natuurlijk kan je witlof op de klassieke manier bereiden, met ham en kaas, maar je kan er ook een smakelijke twist aan geven. Maak bijvoorbeeld een gepofte knoflook witlof tarte tatin. Een gerecht vol van smaak en ook nog eens makkelijk om te maken. Of maak eens deze smaakvolle plaattaart met witlof, brie en appel. Door de appel en brie krijgt de plaattaart een romige en frisse touch. Dat wordt zeker weten smullen!
Of je nu gaat voor een frisse salade, een AVG’tje met een twist of een romige pastaschotel, witlof kan je eigenlijk in elk gerecht wel verwerken. Ontdek meer witlof recepten op Eatertainment, kies je favoriet en ga aan de slag! Op welke manier ga jij witlof bereiden?
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment