In samenwerking met:
Geroosterde Witlof Met Hazelnoot 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Geroosterde witlof met hazelnoot

Witlof kan je op allerlei manieren bereiden. Je kan het koken, stomen, wokken of grillen, maar je kan het ook roosteren. In dit recept roosteren we de witlof samen met de hazelnoten, honing en sinaasappelrasp en -sap voor een lekkere zoete twist.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept geroosterde witlof met hazelnoot

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd een stukje van de onderkant van de witlof en halveer. Rasp de schil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Hak de peterselie grof.
2
Halveer de kippendij. Verdeel de aardappeltoefjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Verhit een pan met de helft van olijfolie en bak de kippendij 4 min. Voeg de helft van de honing en de helft van de sinaasappelrasp en -sap toe en bak in 8 min. gaar. Beng op smaak met peper en zout.
4
Verhit ondertussen een andere pan met de overige olijfolie en bak de witlof met de hazelnoten en de rest van de honing, sinaasappelrasp en -sap in 6 min. goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
5
Verdeel de witlof en aardappeltoefjes over borden en leg de kippendij op de witlof. Garneer met de krulpeterselie.

Tip: wil je het gerecht vegetarisch houden? Vervang de kippendij door halloumi.

Aan de slag met witlof

Witlof is een van de vele groenten waar je eindeloos mee kan variëren. Het is een groente die hartstikke gezond is! Zo is witlof een goede bron van vitamine C, vitamine B1, kalium en foliumzuur. Het is laag in calorieën en vet en het bevat ook veel antioxidanten, probiotica en vezels. Genoeg redenen om witlof vaker in je weekmenu’s te verwerken.

Doordat witlof op meerdere manieren te bereiden is, kan je er ook echt van alles mee maken. Kies je voor rauwe witlof, dan is het lekker om het te verwerken in een frisse salade zoals deze carpaccio pastasalade of deze witlofsalade met granaatappel, pecannoten en sinaasappeldressing. Verder kan je witlof heel gemakkelijk verwerken in een soep, zoals deze romige witlofsoep met ham en zelfgemaakte croutons.

Natuurlijk kan je witlof op de klassieke manier bereiden, met ham en kaas, maar je kan er ook een smakelijke twist aan geven. Maak bijvoorbeeld een gepofte knoflook witlof tarte tatin. Een gerecht vol van smaak en ook nog eens makkelijk om te maken. Of maak eens deze smaakvolle plaattaart met witlof, brie en appel. Door de appel en brie krijgt de plaattaart een romige en frisse touch. Dat wordt zeker weten smullen!

Of je nu gaat voor een frisse salade, een AVG’tje met een twist of een romige pastaschotel, witlof kan je eigenlijk in elk gerecht wel verwerken. Ontdek meer witlof recepten op Eatertainment, kies je favoriet en ga aan de slag! Op welke manier ga jij witlof bereiden?

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via