Print opties

Sluiten

Geroosterde zuurdesem met muhammara

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in stukken. Pel de knoflook en halveer. Snijd de courgette en aubergine in plakken.
2
Meng de paprika en knoflook met het Verstegen Paprikapoeder - mild, Verstegen Komijnzaad - gemalen en ½ van de olijfolie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 20 min. in de oven. Leg wanneer de paprika nog 8 min. in de oven moet de walnoten op de bakplaat.
3
Verhit ondertussen ½ van de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en gril de courgette en aubergine 8 min. Draai halverwege om.
4
Rasp de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Mix de limoenrasp en – sap met de paprika, knoflook, panko en ½ van de walnoten met behulp van een mixer tot een grove muhammara. Laat 15 min. afkoelen in de koelkast.
5
Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en rooster het desembrood in 5 min. goudbruin en krokant. Rasp ondertussen de Pecorino op een grove rasp.
6
Verdeel de muhammara over het desembrood en beleg met de courgette en aubergine. Verdeel de rucola en Pecorino over de het desembrood en garneer met de overige walnoten.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.