Verwarm de oven voor op 180ºC. Breng een pan water aan de kook, kook de krieltjes 15 min., giet af en halveer de krieltjes. Leg de krieltjes op een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel de olijfolie en de helft van het zout over de krieltjes en bak 30 min. in de oven.
2
Snijd een deel van de onder- en bovenkant van de preien af. Snijd in de breedte en lengte een keer doormidden en spoel schoon met water. Snijd de preien daarna in stukken van ongeveer 10 cm.
3
Verhit de roomboter in een pan en leg de stukken prei met de gesneden kant naar beneden in de pan. Bak 3 min. op hoog vuur totdat de onderkant bruin is. Meng de bouillon met ¼ van de crème fraîche. Voeg toe aan de prei en plaats de deksel op de pan. Laat 10 min. smoren op laag vuur. Strooi daarna het resterende zout over de prei.
4
Leg de warm gerookte zalm in een ovenschaal en verwarm 10 min. in de oven. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie en rooster de pijnboompitjes goudbruin. Snijd de dille grof.
5
Verdeel de overige crème fraîche over de borden, gevolgd door de gesmoorde prei, warm gerookte zalm, geroosterde krieltjes en pijnboompitjes en garneer met dille.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.