Gesmoorde prei met warm gerookte zalm
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gesmoorde prei met warm gerookte zalm

Bij het smoren van prei gaar je de groente op laag vuur en voeg je vocht toe. Dit zorgt voor een heerlijke zachte en zoete smaak. Lekker in combinatie met zalm, knapperige pijnboompitten en krieltjes.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gesmoorde prei met warm gerookte zalm

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Breng een pan water aan de kook, kook de krieltjes 15 min., giet af en snijd doormidden. Leg de krieltjes op een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel de olijfolie en ½ van het zout over de krieltjes en rooster 30 min. in de oven.
2
Snijd ondertussen de onder- en bovenkanten van de preien af. Snijd in de breedte en lengte een keer doormidden en spoel schoon met water. Snijd de preien daarna in stukken van ongeveer 10 cm.
3
Verhit de roomboter in een pan en leg hier de stukken prei in met de gesneden kant naar beneden. Bak 3 min. op hoog vuur totdat de onderkant bruin is. Meng de bouillon met ¼ van de crème fraîche. Voeg toe aan de prei en plaats de deksel op de pan. Laat 10 min. smoren op laag vuur. Strooi daarna het resterende zout over de prei.
4
Leg de warm gerookte zalm in een ovenschaal en verwarm 10 min. in de oven.
5
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie en rooster de pijnboompitjes goudbruin. Snijd de dille grof.
6
Verdeel de overige crème fraîche over de borden, gevolgd door de gesmoorde prei, warm gerookte zalm, geroosterde krieltjes en pijnboompitjes en garneer met dille.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Selderij
  • Melk
  • Noten
  • Pinda

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via