Bij het smoren van prei gaar je de groenten op laag vuur en voeg je vocht toe. Dit zorgt voor een heerlijke zachte en zoete smaak. De gesmoorde prei is lekker in combinatie met warm gerookte zalm, knapperige pijnboompitten en krieltjes.
Het verschil tussen een warm gerookte zalm en koud gerookte zalm is zit hem niet in dat je hem zelf warm of koud maakt, maar in het roken van de zalm. Warm gerookte zalm wordt tussen de 60°C en 70°C gerookt, terwijl koud gerookte zalm bij maximaal 24°C wordt gerookt. Koud gerookte zalm is veel intenser van smaak en heeft echt de roze kleur zoals je gewend bent van rauwe zalm. Warm gerookte zalm is veel steviger van structuur.
Bij koud gerookte zalm denk je al snel aan een toast met avocado, ricotta en ei, maar wat eet je eigenlijk bij warm gerookte zalm? Je kunt het ook serveren op brood, zoals platbrood met ricotta, maar je maakt er ook heerlijke hoofdgerechten mee. Wij combineren warm gerookte zalm met gesmoorde prei en krieltjes. Serveer hier een witte wijn met natuurlijke hoge zuren bij, zodat de smaken van de warm gerookte zalm goed naar voren komen.
Wanneer je warm gerookte zalm hebt gekocht, is het net als bij koud gerookte zalm na openen 2 dagen houdbaar in de koelkast. Bewaar de warm gerookte zalm dus niet te lang. Ook wanneer je zelf warm gerookte zalm maakt, is de houdbaarheid na 2 dagen in de koeling verstreken.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment