Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika door de helft, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Snijd de bosui in schuine ringen. Halveer de ananas. Snijd dicht langs de schil af en snijd een ruitpatroon in het vruchtvlees. Schep het vruchtvlees eruit met een lepel. Verwijder de harde kern van het vruchtvlees, snijd de rest in blokjes.
2
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de varkenshaas rondom in 4 min. aan. Haal de varkenshaas uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
3
Zet het vuur laag, voeg de groene currypasta toe aan de pan en bak 1 tot 2 min. Voeg de kokosmelk en de helft van de sojasaus toe en breng rustig aan de kook.
4
Verhit ondertussen de rest van de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Zet het vuur naar middelhoog, voeg de rijst toe en bak 3 tot 4 min. aan. Voeg het witte deel van de bosui, paprika en ananas toe en bak 4 min. mee.
5
Snijd de varkenshaas in plakjes en leg in de groene curry-kokossaus. Warm nog 3 tot 4 min. door, tot de varkenshaas net gaar is.
6
Voeg de rest van de sojasaus toe aan de rijst en schep de rijst in de uitgeholde ananas. Pluk de takjes koriander. Maak de fried rice af met blaadjes koriander, groene bosui en cashewnoten, serveer samen met de varkenshaas.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.