Print opties

Sluiten

Gevlochten kerststol

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
2u 30min
Totale tijd
3u 0min

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Kneed de tarwebloem, gist, basterdsuiker, zout, speculaaskruiden, sinaasappelrasp, ¼ van de eieren, roomboter en water tot een mooi deeg. Het kneden kan met de hand of met keukenmachine met een deeghaak. Doe dit 10 min. tot er een soepel deeg ontstaat.
2
Voeg vervolgens de rozijnen, abrikozen en hazelnoten in kleine hoeveelheden toe en kneed het deeg nogmaals goed door. Blijf dit herhalen tot de rozijnen, abrikozen en hazelnoten goed verdeeld zijn door het deeg.
3
Leg het deeg in een kom. Dek af met een vochtige theedoek en laat het deeg 1 uur op een warme en tochtvrije plek rijzen of tot het in volume verdubbeld is. (Het rijzen kan ook in de oven, zet de oven dan op 30°C).
4
Maak ondertussen de amandelspijs. Meng het amandelmeel, kristalsuiker en de helft van de eieren in een keukenmachine en mix totdat het goed gemengd is. Verpak de spijs in vershoudfolie en bewaar in de koelkast.
5
Verdeel het deeg in 3 gelijken stukken. Maak van elk stuk een lange rol en laat nogmaals 30 min. rijzen.
6
Snijd de rol open en vouw het deeg open. Vul de rol met spijs en vouw de rol weer dicht. Leg de opengesneden zijde aan de onderkant, anders scheurt deze open tijdens het bakken. Herhaal dit bij elke rol. Maak een vlecht met de drie rollen, smeer de bovenkant in met het overige ei en bestrooi met amandelschaafsel.
7
Bak de gevlochten stol in 45-60 min. goudbruin.
8
Laat de stol afkoelen en serveer met poedersuiker.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.