Print opties

Sluiten

Gevlochten paasbrood

Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
3u 0min

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
1
Snijd de roomboter in kleine blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Houd 1 el melk apart. Meng de roomboter, melk, bloem, de helft van het ei, kristalsuiker en gist tot een soepel deeg.
2
Kneed het deeg minimaal 15 min. door. Dit kan ook met een mixer met deeghaken. Het deeg is goed wanneer er dunne vliesjes ontstaan wanneer je het deeg uit elkaar trekt.
3
Snijd ondertussen de abrikozen in kleine stukjes. Hak de hazelnoten grof. Meng de abrikozen, hazelnoten en rozijnen door het deeg en kneed nog 5 min. met de hand door.
4
Verdeel het deeg in 3 gelijke delen en rol tot bolletjes. Dek af met een vochtige theedoek en laat 30 min. rijzen op kamertemperatuur.
5
Rol de deegbollen uit tot lange strengen van 30 tot 35 cm. Zorg dat alle strengen even lang zijn.
6
Leg de strengen naast elkaar en duw de uiteindes samen. Leg de linker streng over de middelste, leg vervolgens de rechter streng over de middelste. Herhaal het vlechten tot het einde van de strengen is bereikt. Duw de uiteindes samen en vouw beide uiteindes onder het geheel. Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rusten op kamertemperatuur.
7
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk het deeg met de rest van het ei. Zet het brood in de oven en verlaag de temperatuur naar 180°C. Bak het brood 25 tot 30 min. in de oven.
8
Maak intussen het glazuur. Zeef de poedersuiker en meng met de overgebleven melk. Roer goed door tot er geen klontjes meer in zitten. Laat het brood afkoelen tot kamertemperatuur.
9
Decoreer het brood met het glazuur en gevriesdroogde fruit mix.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.