Verwarm de oven voor op 180°C. Maal de amandelen fijn in een keukenmachine en meng ze met de poedersuiker, het eiwit, amandelextract, vanille-extract en een snufje zout tot een stevige amandelspijs. Zet dit apart.
2
Smelt de ongezouten roomboter en meng met de bruine suiker, tarwebloem, kaneel en gember. Meng goed tot een smeuïge kaneelspijs.
3
Leg een vel bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer het met de helft van de amandelspijs en de helft van de kaneelspijs. Leg het tweede vel bladerdeeg erop en bestrijk de bovenkant met de overige amandelspijs en kaneelspijs. Bestrooi het geheel met amandelschaafsel. Klop het ei los en bestrijk de randjes met het ei voor een mooie glans.
4
Bak het bladerdeegbrood in 25-30 min. goudbruin en knapperig. Laat het kort afkoelen en snijd in stukken.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.