Zeef het zelfrijzend bakmeel, de donkere basterdsuiker, koek- en speculaaskruiden en het zout boven een kom. Voeg de boter samen met de melk toe. Kneed het deeg tot een soepele bal. Verpak de bal in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Klop de eieren in een kom los samen met het water. Verkruimel de amandelspijs boven een andere kom en prak de helft van het eimengsel door de amandelspijs.
3
Bestrooi het werkblad en je deegroller met wat bloem of zelfrijzend bakmeel. Verdeel de deegbal in twee gelijke ballen. Rol elk stuk deeg met de deegroller uit tot een ronde vorm. Leg een van de twee stukken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel hierover de amandelspijs met de bolle kant van een lepel en laat rondom het deeg een rand vrij. Leg het tweede stuk deeg erop en druk de zijkant goed op elkaar. Snijd rondom af waar nodig, zodat je een mooie ronde vorm krijgt. Druk de randen aan met een vork.
4
Bestrijk de bovenkant van het deeg met de rest van het ei en bestrooi met amandelschaafsel. Bak de gevulde speculaas 45 min. in de oven totdat deze goudbruin kleurt. Laat helemaal afkoelen alvorens aan te snijden.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.