Verwarm de oven voor op 200°C en was de aardappelen grondig. Prik er met een vork enkele gaatjes in, wrijf in met 2/3 van de olijfolie en bak voor 40 min. in de oven tot ze zacht zijn vanbinnen.
2
Verhit de overige olijfolie in een pan en bak de zeevruchten mix voor 5 min. Breng op smaak met peper en zout en zet even apart. Verhit de ongezouten roomboter in dezelfde pan en voeg de tarwebloem toe. Roer goed door en laat dit 2 min. bakken totdat de bloem een lichtbruine kleur krijgt. Voeg langzaam de kookroom toe en blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Verkruimel het visbouillonblokje en voeg toe. Blijf roeren tot het is opgelost en laat de saus 2-3 min. indikken. Voeg de zeevruchten, erwtjes en kappertjes toe en laat het 2-3 min. door warmen.
3
Haal de aardappelen uit de oven, snijd de voor de helft open en hol deze uit. Vul de aardappelen met het zeevruchtenmengsel. Hak de dille grof en garneer de aardappelen met dille.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.